Packning

Eftermiddagens rapport på radion berättade att stenar flyger i luften, människor skriker och sliter i kravallstaketen som polisen satt ut och mängder av poliser är ute med både hundar och dragna batonger. På det hela taget verkar läget vara väldigt spänt. På Mynttorget i Stockholm alltså.

I östra Kongo verkar det mesta så långt vara lugnt. Valresultatet kom igår och var (som Morgan sa) som väntat. De obligatoriska anklagelserna om valfusk kom snabbt från den förlorande oppositionen. Min fråga är om det är möjligt att genomföra ett helt rättvist val i ett land som Kongo även om man skulle vilja. Det är ett gigantiskt land, utan fungerande infrastruktur. Jag menar, det gick ju inte helt rätt till i Sverige förra hösten.

I morse fick vi besked om att bröllopet tidigarelagts en dag till fredag nästa vecka. Orsaken är oklar. Efter dagens melodikryss (ganska lätt) gick turen till second hand-affären Skopan. Det är Pias kongolesiska ”syster” som gifter sig och Pia hade redan införskaffat en hel del till den kongolesiska familjen. Idag kompletterades det bland annat med presenter till brudparet, skor till undertecknad och en sportväska att packa allting i.

För nu ska det packas. Förutom dagens Skopaninköp är det brudklänning, damskor, slipsar, förbandsmateriel, kostym, digitalkameror, diadem, basketbollar, godis, smink, pennor, en dator, brudhandskar, pannlampor och en vevbar FM-radio som ska transporteras till Kongo. Dessutom ska vi väl försöka få med oss lite egna grejer också. Med 4 x 23 kg borde det inte vara vikten som sätter begränsningen utan snarare väskorna. Vår förhoppning är att kaoset i sovrummet är mindre om ett par timmar så vi får lite sömn innan det är dags för en tidig avfärd från Arlanda.