Tidsskillnad och tv-program

Det är ju tidsskillnad mellan Australien och Sverige. Ja det är faktiskt tidsskillnad mellan Australien och Australien. Ja man har inte ens lyckats enas om man ska skilja på sommar- och vintertid inom Australien. Hursomhelst, åtta timmar är det till Sverige idag, nio imorgon.

När man pratar om tidszoner anges de oftast i differens till UTC. Vet ni vad UTC står för? Coordinated Universal Time på engelska, eller Temps Universel Coordonné på franska. Nej, det blir inte UTC hur mycket du än försöker. Eftersom de inte kunde enas om det skulle vara CUT eller TUC så blev det UTC. Tror du mig inte så läs på Wikipedia. Där kan man också läsa att UTC är samma som GMT (Greenwich Mean Time) om man inte är så noga med bråkdelar av sekunder.

Själv är jag inte det, och har dessutom kommit fram till att jag anser att tidszoner bör avskaffas tillsammans med dessa utomordentligt fåniga fasoner att två gånger om året ställa om alla klockor. Och om inte jag får igenom detta inom kort så kan jag ge dig ett tips på hur du ska komma ihåg åt vilket håll klockan ska ändras: På våren ställer du UT grillen och på hösten ställer du IN grillen. Jag har hört det tipset ges helt seriöst i svensk radio. 🙂

Någon grill har jag inte haft här, men däremot tv. Eftersom jag inte tittar särskilt mycket på tv i vanliga fall är det lite svårt att jämföra, men jag har i alla fall fem kanaler som mest visar reklam. Åtminstone känns det så. Det intressanta är hur många programserier som är identiska med dem som visas i Sverige. När jag flippat mellan mina fem kanaler har jag skymtat Vem vill bli miljonär, typ Äntligen hemma, typ Mitt hem och min trädgård, Idol, Bonde söker fru, matlagningsprogram, hemvideoprogram och reseprogram. Förutom detta har vi ytterligare en uppsjö av dokusåpor om bantning, om par, om matlagning och så den med nördar och blondiner. Den sistnämnda är det enda program som någonsin fått mig byta kanal för att innehållet är SÅ pinsamt att man inte står ut.

Utifrån populariteten här är mitt tips att nästa program som kommer till Sverige (om det inte redan gjort det) är Mästerkocken. Som Idol fast istället för att sjunga lagar deltagarna mat och coachas av toppkockar. En stor hit här.

Mitt favoritprogram, som jag tyvärr ofta missar, är Talkin’ ’bout your generation. Ett frågeprogram med en grymt rolig programledare.

Såhär på en lördagseftermiddag visas det racing med bilar, racing med motorcyklar och racing med hästar. Dessutom netball. Vilket får mig att tänka på att jag måste dela med mig lite om sporterna i det här landet. Nåja, det kommer kanske nästa vecka.

Nu ska jag ut och njuta av solen, ni vet den där stora ljusa saken som inte syns så ofta i Sverige.