Dakar, etapp 5

Flygplatsen, Dakar, kl 00:01
Veckan har gått och efter förutsättningarna får man ändå säga att det hela gått rätt bra. Vi hade tre och en halv deltagare som skött sig väldigt bra. Kursen kvalificerar dock in bland mina minst förberedda kurser, eller förberedd var den ju förstås, bara inte genomförd som planerat. Istället för att fokusera på systemtänkande, felsökning och underhåll blev huvudmomenten istället inspelning och redigering, saker jag inte kan särskilt bra, men hjälpligt för att ge en nybörjarintroduktion. Att hålla kursen enligt den ursprungliga planeringen hade naturligtvis varit sämre då deltagarna inte hade förkunskaperna.

Det har blivit åtskilliga taxiresor under dagarna här och turerna med dessa gulsvarta fordon är alltid intressanta då både bilarna i sig och trafikkaoset i Dakar alltid bjuder fascinerande upplevelser. Som att tre gånger i rad få en taxi med hel vindruta. Att se växelspak, backspeglar, skärmar och lampor lagade med eltejp. Att uppleva ventilation i sätena – förmodligen beroende på avsaknaden golv i bagageutrymmet. Bland de andra "höjdarna" minns vi hästskjutsförare på toalettstol, kisspaus i trafikstockning och alla försäljare av monopolspel, sopkvastar, kalsonger och allt däremellan.

Efter en avslutande taxiresa sitter jag nu på flygplatsen tillsammans med Marcus och skulle egentligen vara i luften, men hittills har vi inte ens sett till något flygplan. Personalen säger avfärd kl 1. Hemsidan för Air France säger kl 2. Vi får väl se vem som har mest rätt. Jag är mest orolig för tidsschemat för mitt blixtturistande av Paris sevärdheter imorgon.