Paris-Dakar, etapp 1

Arlanda, kl 22:24

Har via två tågresor hamnat i en tågkupé på Arlanda. Åtminstone är känslan ungefär den. Rummet är 200 x 160 cm, sängarna är 90 breda och resten tas upp av stegen till överslafen, en pall, en papperskorg och min resväska. "Rest & Fly" heter företaget som står för servicen och jag tror namnet ska uttalas på engelska. Fast det är klart, är man lite klaustrofobisk kan mycket väl viljan att fly bli stor. Syftet med det hela är hursomhelst att få sova några timmar och mycket annat kan man inte göra i den här tågkupén.

Det är inte billigt, man får ingen frukost, man får bädda själv, man delar toa och dusch, men anledningen att jag är här är att jag har fem minuters promenad till incheckningen i terminal fem, något som jag tänker uppskatta imorgon bitti vid sextiden.